Gezonde vietnamese loempia's van rijstpapier



Iedereen kent wel de Vietnamese kraampjes waar je snel een loempia kan halen als snack tussendoor. Maar toen ik in Vietnam was leerde ik een andere variant kennen van de Vietnamese loempia. Deze is niet gefrituurd, maar is gemaakt van dun rijstpapier. Heerlijke frisse smaken van munt, koriander en limoen, gecombineerd met groenten en garnaal of kip. Vaak doop je de loempia in een fris zure saus van azijn met een klein pepertje.

Het is een ideale snack of lunch wanneer je op dieet bent, want deze loempia bevat nauwelijks vet, en zit boordevol groenten (afhankelijk met welke ingrediënten je hem vult natuurlijk).
Lees mee voor mijn recept.



Wat heb je nodig? (6 loempia's)
6 ronde rijstpapier vellen
1 grote hand taugé
1 hand koriander blaadjes
1 hand munt blaadjes
6 shiitakes
1 rode peper
2 lenteui/bosui
6 gamba's

Hoe maak je het?
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de garnalen in 2 minuten gaar. Ze krijgen een mooie roze kleur wanneer ze gaar zijn. Veeg de pan schoon, en verhit opnieuw olie in de shiitakes (fijngesneden) gaar te bakken.
Snij de peper en de lenteui/bosui in fijne ringetjes. Was de taugé, koriander en munt.
Leg alles apart. 

Vul een grote kom met warm water. Week 1 rijstpapier in het water voor ongeveer 20 seconden.
Leg een vochtige en schone theedoek klaar op het aanrecht en leg het zachte rijstpapier uitgestrekt op de  theedoek, zoveel mogelijk in een ronde vorm.

Plaats de ingrediënten boven in de rijstvel cirkel. Vouw de bovenste deel van de cirkel over de ingrediënten. Vouw dan de twee zijkanten van de cirkel naar binnen. Rol het pakketje verder naar je toe zodat de loempia ontstaat. Bijgaande tekening kan je wellicht helpen.

Maak eventueel een lichte saus van rijstazijn, vissaus en pepers.





Reacties

  1. Het ziet er alvast erg smakelijk uit! Ik heb nog nooit loempia gegeten, hoog tijd dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb nog nooit zelf loempia's gemaakt... Zou ik m'n grenzen eens verleggen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts