Kerstkoekjes met Nutella


Kerst komt nu steeds dichterbij! De kerstboom is afgelopen weekend al versierd en nu ben ik volop inspiratie aan het opdoen voor lekkere en feestelijke recepten voor de kerstdagen. Niet alleen voor recepten voor het kerstdiner zelf, maar ook voor lekkere hapjes en snacks tussendoor om tijdens de feestdagen van te snoepen.

Er is namelijk altijd wel een momentje tijdens de Kerst waarbij je wel wat lekkers bij de koffie of thee wilt serveren maar niet met een grote taart wilt komen aanzetten. Je gasten eten al zoveel tijdens de kerstdagen. Kleine koekjes met een feestelijke 'touch' zijn dan een leuk alternatief!

Nutella heeft speciaal voor de feestdagen een bijzondere verpakking uitgebracht. In de deksel van de pot zit namelijk een koekjesstempel verstopt, waarmee je jouw zelf gebakken koekjes transformeert tot vrolijke kerstkoekjes. Ik kreeg zo'n pot toegestuurd met daarbij een heerlijk koekjes recept. Wat een leuke verrassing.

Ik heb zelf wat gevarieerd met recept door de helft van het deeg tot een 'volkoren' deeg te maken. Dit doe je eenvoudig door wat tarwezemelen toe te voegen. Zo is de ene helft van de koekjes volkoren en de andere helft niet. Tarwezemelen zijn de buitenste vliesjes om de tarwekorrel heen. Ze zijn erg rijk aan vezels, en bevatten vitamine B en mineralen. Een gezonde toevoeging aan de koekjes!
Met onderstaand recept kun je ongeveer 18 koekjes maken.

 Wat heb je nodig?

70 gram poedersuiker
220 gram bloem
130 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 ei
3 el. tarwezemelen
Nutella naar smaak.

Hoe maak je het?

1) Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Meng de poedersuiker en de boter. Voeg daarna de bloem en het ei toe en kneed tot een zacht deeg.

2) Verdeel het deeg in twee gelijke delen. Leg 1 deel in in kommetje en dek af met vershoudfolie. Voeg de tarwezemelen toe aan het overgebleven deeg en kneed tot de zemelen gelijkmatig verdeeld zijn. Stop het deeg in een ander kommetje en dek af met folie. Laat de kommetjes minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

3) Bestuif een schoon aanrecht met bloem. Rol met een deegroller de twee deegjes uit tot een dikte van ongeveer 4 mm.

4) Steek met een glas of een koekjes vorm ronde koekjes uit. Let op dat de afmetingen van de vorm of het glas ongeveer 7 cm is. Bestuif de stempel met bloem en tik teveel aan bloem eraf.

5) Druk de stempel stevig op de uitgestoken koekjes en trek voorzichtig weer los. Als dit moeilijk gaat moet je de stempel met iets meer bloem bestuiven.

6) Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Plaats de bakplaat iets onder het midden van de oven en bak de koekjes in 12-15 minuten gaar. Laat ze daarna helemaal afkoelen.

7) Je kunt de koekjes nu versieren! Dit is het leukste om met familie of vrienden te doen. Je kunt bijvoorbeeld tussen twee koekjes een royale laag Nutella smeren. Of je kunt wat Nutella au bain marie smelten en de koekjes met kleine druppeltjes Nutella versieren.

Geniet ervan!

Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit! Deze ga ik zeker proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, die zien er heerlijk uit! Ik hou van chocoladepaste!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De afdruk vorm dat lijkt mij leuk om mee te werken. De koek is geslaagd en ziet er erg lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh wat een lekker klinkend en uitziend recept! Zeker iets wat ik graag zou willen gaan proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Oh, dit ziet er echt te lekker uit! Jammie!

    Love,
    Dascha

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een fantastisch idee om zelf eens te maken! Ziet er overheerlijk uit!

    Sarah x

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Oooh heerlijk dit! Dit wil ik zeker en vast eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts