dinsdag 22 november 2016

Makkelijke amuse idee # 2: Een glaasje met pompoen en gamba's


Amuses zijn lekkere hapjes aan het begin van de maaltijd. De komende maand zal ik recepten plaatsen voor amuses die je in een handomdraai maakt, en die zeker indruk zullen maken.
Laat je inspireren voor simpele maar prachtige amuses voor bijvoorbeeld het aankomende kerstdiner.
Eerder plaatste ik al een recept voor een heerlijke crostini met zalm en roomkaas. 

Deze amuse is perfect om te serveren tijdens het kerstdiner. De kleuren van de oranje pompoensoep en de roze gamba's staan heel stijlvol in het amuse glaasje. Vanwege de frisse smaken in de pompoensoep is deze gezonde amuse een perfecte start van een lekkere maaltijd.

Het recept voor de pompoensoep kun je ook hier vinden: Recept voor Aziatische stijl pompoensoep.


Wat heb je nodig? (voor 4 amuse glaasjes)


1 flespompoen
1 tomaat
4 knoflookteentjes
 1 chilipeper
1 theelepel verse gember (geraspt)
1 citroengras stengel
2 sjalotjes
350 ml  kokosmelk
300 ml kippenbouillon
8 gamba's
Sesamzaadjes voor garnering
Peper en zout
Zonnebloemolie

Staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je het?

1) Voor het maken van de pompoensoep, klik dan hier: Recept voor pompoensoep 
De lente uitjes hoeven niet gebruikt te worden het amuse recept. De soep moet een dikke substantie hebben (niet te waterig).

2) Bak de gamba's in de zonnebloemolie in een paar minuten gaar. Breng ze op smaak met zout en peper. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan zonder olie.

3) Schenk de soep in mooie amuse glaasjes. Strooi wat sesamzaadjes over de soep en zet 2 gamba's bovenop de soep.

Geniet ervan!

1 opmerking: